DEĞERLİLİK ALGIMIZI OLUŞTURAN SÜRÜCÜLER
Her insan sevilmek, fark edilmek, onaylanmak ve değer görmek ister, bu ihtiyaç insanın varoluşunu hissetmesini sağlar.
Çocukluğumuzdan itibaren varlığımızın fark edilmesini ve dış dünyadan onaylandığımız yönünde tepkiler almak isteriz. Onay cümleleri öncelikle ebeveynlerden gelir, sonraki yıllarda yaşamımızdaki diğer otorite figürleri tarafından bize ulaşır. Aferin, bravo gibi onay kelimeleri ile başlayan cümleler değerlilik algımızı şekillendirir. Bu ifadeler bizim için yönlendirici nitelik taşır. Çevremizi, işimizi, ailemizi, ilişkilerimizi ve en önemlisi yaşamdaki duruşumuzu belirler.
Yaşam dansı bu tutumlarla yapılır. Ancak kimi zaman bu dansın ritmi ve ahengi bozulur, işte o anda “psikolojik oyun” başlamış demektir. Psikolojik oyun negatif tutumlarla oynanır. Suçlayıcı, Kurtarıcı ve Kurban (isyan eden ve boyun eğen çocuk). Eğer bir ortamda açıklık yoksa, insanlar birbirlerini manipüle ediyor ya da başkası tarafından manipülasyona uğruyorlarsa, kinaye ve küçümseme ifadeleri ile birbirleriyle konuşuyorlarsa, o ortam psikolojik oyuna çok müsaittir. Bu oyuna girmemek ve dansın ahengini bozmamak için olumlu tutumları (destek veren, yardım eden, profesyonel ve özgür çocuk) korumak önem taşır.
Envarter profesyonel koçlara , koçluk hizmeti verdiği kişilere ayna tutmayı hedefler.
Envanterin tamamlanması sonrasında, kişinin mail adresine, kendisine özel düzenlenmiş bir PDF rapor gönderilir. Detaylı bilgiler / grafiklerle zenginleştirilmiş bu raporda kendi temel tutum ve davranışlarını fark eder.
Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz